2014. júl 03.

Telik az idő

írta: K. Tündi
Telik az idő

Gyorsan telik az idő, mert a 32-ből hirtelen már csak 26 nap lett. Sajnos a meghívólevél és az egyéb hivatalos papírok még mindig nem érkeztek meg, valahol a Shanghai-i konzulátuson várnak egy vörös pecsétre, hogy aztán megkezdhessék útjukat hozzánk, mert máshogy nem tudjuk a vízumot megigényelni. Közben felvetődött a kérdés, hogy amit írnak szükséges orvosi igazolások vajon nekünk kellenek e, de sajnos erre sem megbízható igent, sem pedig nemet nem kaptunk, így nem oszt nem szoroz alapon elmentünk az orvoshoz. A másfélé órás sorban állás után a doktornéni úgy látta, hogy hát akkor csak el kellene menni még egy pár helyre (vérvétel, EKG, röntgen), így a gyorsan aláírja és nyom rá pecsétet dologból az lett, hogy mehetünk még pár helyre, hogy ott is leigazolják egészségesek vagyunk.

Közben a TripAdvisor-ben elkezdtem kiválogatni, hogy a Shanghai-ban jegyzett 840 látnivalóból mi az amit nekünk sem kellene kihagyni, és mégis hogyan jutunk el a kiszemelt célállomásra. Meglepő volt, hogy egy 3 átszállásos 80 perces metrózás mindössze 7 yüenbe (250 Ft) kerül. :)

A WC továbbra is komoly kételyeket szül, mivel azt mondták akik tavaly voltak, hogy a kollégiumban nem lehet WC-papírt használni mert eldugul. De akkor a nagy kérdés... mégis mit csináljak vele? Tippeket, ötleteket várunk! :)

stamp.jpg

 

 

Szólj hozzá

orvos mosdók meghívó levél készü