A nagy holdsüti teszt
Az Őszközép ünnep közeledtével a szupermarketekben megnövekedett a holdsüti (moon cake) kínálat. Tavaly a Konfuciusz Intézet ünnepségén kóstoltuk eme kínai ínyencséget, és hát elég meglepő volt, amikor az ember beleharapott egy, az első látásra aszalt barackosnak titulált sütibe, és kiderült, hogy az a barack egy egész kacsatojás sárgája, és körülötte amit csokinak hittünk a lótuszgyökeréből készült.
Noss, mi úgy döntöttünk, hogy adunk még egy esélyt ennek a finomságnak, és ma be is vásároltunk két fajtából 4-4 ízesítést, és megkóstoljuk őket. Az első adagot fogom bemutatni, ami teljesen zsákbamacska volt, mert nem tudtuk, hogy milyen ízesítésűek!
Lássuk a versenyzőket:
A csomagolás
Belülről
Első szaglásra annyit sikerült kitalálni, hogy talán az első és a negyedik valamilyen gyümölcsös lehet, a másik kettő pedig zöldségféléből készülhetett. Jöhetett a kóstolás. Eszter volt az első, akinek az második és a harmadik sütikéről a következő volt a véleménye :D
Szerintem egyik sem volt ennyire borzalmas. Mindegyik ehető volt, de valóban a középső kettővel nem tömném tele a pocakomat! :)
És akkor jött a végén a fordítás, hogy melyik milyen lehetett. Drága Pleco-nak köszönhetően egyészen jól boldogulunk az ismeretlen karakterekkel, így a következőket derítettük ki:
- az első vörös babos volt (ez nekem kifejezetten ízlett, főleg, hogy a menzán is ízlenek ezek a babpasztás dolgok. A szilvalekvárra hasonlít egy kicsit az íze.)
- a második valamilyen gyökeres volt (felejthető, de nem ehetetlen)
- a harmadik lótusgyökeres (ez nekem ízlett, Eszter szerint borzalmas)
- a negyedik pedig, ami az igazi befutó lett, ananászos volt!
A végén ennyi maradt belőle:
Holnap következik a másik négyes, ami már kicsit tudatosabban lett vásárolva. Annyit tudunk, hogy mindegyik gyümölcsös lesz! :D