Volt egyszer egy csodálatos Kína

Kalandok a messzi Kínában

2015. jún 30.

Forbidden city újra

írta: K. Tündi
Forbidden city újra

avagy nekünk nem tiltott a Tiltott város

Ma ismételten megpróbáltunk bejutni a Tiltott városba. Döbbenet volt, hogy kedd délben mennyi ember gondolta ezt ugyan így, de mindet a több százas tömeg sem tántoríthatott el.

Már a security check-nél igen nagy sor volt, de a jegy vásárlásnál volt csak az igazi. Kb. fél órát áltunk sorba, mert mindenkinek beregisztráltákma személyiét vagy az útlevelét
a jegyvásárláskor.

image_26.jpg

Mindezért kárpótolt minket az másfél hét után újra előbukkanó kék ég, a napsütés és az a hihetetlen látvány ami fogadott minket. Belegondolni is döbbenet, hogy több mint 500 éve épült a Tiltott város, és hogy ezt mennyire meg tudták őrizni a mai kor számára is.

 

image_27.jpg

image_28.jpg

Tovább Szólj hozzá

2015. jún 28.

Forbidden city - első nekifutás

írta: K. Tündi
Forbidden city - első nekifutás

Ma megpróbáltuk megnézni a Tiltott várost. Most má értem miért ez a neve. 

Több tanulságot is sikerült levonnunk:

1. Hétvégén nem szabad túristáskodni Kínában

2. Sose hidd el, hogy van egy rövidebb út

3. Ha eddig úgy gondoltuk, hogy láttunk már elég kínait, hát tévedtünk, mert hétvégente valahonnan mindig kerül el pár száz, ha nem pár ezer, de a képek magukért beszélnek.

image_22.jpg

Ők azért állnak itt, hogy átmehessenek az utca túloldalára

image_24.jpg

image_23.jpg

Tovább Szólj hozzá

2015. jún 26.

A bevásárlás folytatódik

írta: K. Tündi
A bevásárlás folytatódik

a közeli piacon jártunk

Hogy folytassuk a kínai bevásárlást, piacon is voltunk. Itt a közeli market, a Mars tér csarnok kb. negyede, de hát választékban ott sem szerénykednek a helyiek.

Először a szag az ami megcsapja az ember orrát, de rögtön felül is múlja az a hihetetlen hangzavar, amivel az árusok próbálják eladni a dolgokat. Nem nehéz elképzelni, milyen az, amikor összezárnak, úgy 50 kînait, akik egymást túlüvöltve próbálják csalogatni a vevőket. Ildikó mondta, hogy elmegyünk egyik nap záráskor, amikor ezt a hangerőt megtízszerezik, hogy még a maradék is elfogyjon.

image_18.jpg

A zöldséges, húsos részt elhagyva, egy park vezet át a helyi Cserepes sorra, ahol megint csak furcsábbnál furcsább dolgokat találhatunk, mint például, a kis golyóba zárt tücskök, ...

Tovább Szólj hozzá

kaja felfedezés Peking Piac streetfood

2015. jún 24.

Bevásárlás kínai módra

írta: K. Tündi
Bevásárlás kínai módra

Ha Kínában supermarketba megy az ember számolnia kell pár dologgal.

Először is a dolgok nagy százalékáról fogalmunk sem lesz hogy mi, és nagy valószínűséggel nem is fog róla kiderülni mert semmilyen emberi nyelven nincs felíratozva. Így vagy bevállalja az ember a kockázatot, hogy lehet nem a legfinomabbat választja (sajnos ebbe már többször belefutottunk), vagy inkább biztosra megy, és csak a már jól bevállt dolgokat választja.

Másodszor, igen sok furcsa és undorító dologgal találjuk szembe magunkat (persze ez csak nekünk európai szemmel az). Legyen az különböző tengeri herkentyű, számunkra ismeretlen állat húsa vagy tegyük fel a szabadszedéses hús pult.

image_14.jpg

image_16.jpg
Persze ott a másik oldal, a hihetetlen mértékű választék. Csak ...

Tovább Szólj hozzá

2015. jún 21.

UFOk nem csak Shanghaiban vannak

írta: K. Tündi
UFOk nem csak Shanghaiban vannak

A mai nap igen sűrűre sikeredett! Reggeli után elindultunk a Beihai tóhoz. Ma is beigazolódott, hogy a térképolvasás nem az erősségünk, mert a metróról leszállva totál az ellenkező irányban indultunk el! A végén persze odatalátunk. A park gyönyörű volt. Áthajókáztunk a tó közepén lévő szigetre ahol egy hatalmas templom állt.

image_10.jpg

A gyerekekkel még elmentünk hajókázni, de sajnos nem kaptunk gumikacsás vizibiciklit :(

Ekkor má öt óra volt, amikor még Eszterrel elindultunk a szénhegy felé. Persze itt óriási sor állt, de mi előadtuk a magyarok féle trükköt, hogy nem értjük miért áll itt száz ember. A mindössze 2 yüenes jegyért fantasztikus látványt kaptunk a "hegy" tetejéről a Tiltott városra, és persze egész Pekingre.

image_11.jpg

...
Tovább Szólj hozzá

kirándulás felfedezés Peking

2015. jún 20.

Az első életjelek Pekingből

írta: K. Tündi
Az első életjelek Pekingből

Sikeresen és egyben megérkeztünk. A csomagokkal is minden rendben volt, sőt még a borok is törés nélkül megúszták a hosszú utat.

Amikor leszállt a még iszonyatosan szakadt az eső, de mire minden vizsgálaton álmentünk már száz ágra sütött a nap. Hihetetlen, de a köztudatban élő szmogos Peling helyet, csak úgy mint tavaly Shanghaiban kék ég fogadott minket.

image_7.jpg

Az utcán vacsoráztunk, valami savanyított babot és földimogyorót, tofuba tekert gombát, babot, meg vmi husikat nyárson grillezve.

Tippeink szerint ez a Himalája lehet, de ha nem is az, akkor is gyönyörű volt.

image_6.jpg

 

Tovább Szólj hozzá

repülő felfedezés Peking streetfood

2015. jún 18.

Utazás 2.0

írta: K. Tündi
Utazás 2.0

Szerencsésen landoltunk Dohában ahol kicsit szippanthattunk az arab levegőből mert nem közvetlenül a terminálhoz érkeztünk hanem úgy vittek minket buszokkal a géptől. Elég is volt ennyi mert bár este 7 óra volt 35 fok fogadott minket.

A repülés jó volt, a gép kényelmes, a kaja fincsi!

image_3.jpg
A repülő otthoni idő szerint 0:30kor indul így volt időnk szétnézni. Méreteit tekintve kisebb mint a dubai viszont kényelmileg jobb. Külön pihenő zónák vannak Apple gépparkokkal tv-vel játékokkal, és nem tömegel a nép mint a MediaMarkban szoktak a kölkök hogy nyomják a game-et! image_5.jpg

A következő post már Pekingben fog íródni ;)

 

Tovább Szólj hozzá

2015. jún 14.

Csomagolásra fel: a finishbe értünk

írta: K. Tündi
Csomagolásra fel: a finishbe értünk

Lassan eljön a január óta várt csütörtök, amikor újra repülőre szállunk és megcélozzuk Kínát!

Mindez előtt van még egy nagyon fontos dolog, méghozzá a pakolás. Az utolsó adag mosás már kinn szárad az erkélyen, így elkezdtem csomagolni a bőröndöt. Nagy kérdés, hogy mégis hogyan érdemes hozzákezdeni a pakoláshoz, hogy semmi sem maradjon itthon. Már tavaly is találtam egy jól összeszedett listát, amin megtalálható minden, ami nem hiányozhat.

Lássuk akkor a listát:

 

Általános dolgok Pipere

 

Ruhák Gyógyszeres doboz

 

 

image_1.jpg

Tovább Szólj hozzá

2015. jún 08.

Visszaszámlálás indul

írta: K. Tündi
Visszaszámlálás indul

Hihetetlen, de úgy elszaladt az idő, hogy 10 nap múlva ilyenkor már Qatar felé szeljük a felhőket.

A hétköznapi rohanás miatt, még nem volt időm átszellemülni, de most már kezdek listát írni, hogy mi az amit még el kell intézni az indulás előtt, és el is kezdek összecsomagolni.

Tavaly annyira sikerült jól bepakolnunk, hogy hazaérve összegeztük, hogy semmit sem hagytunk itthon és semmit sem vittünk feleslegesen (csak a fürdőruhát, de az nem a mi hibánk volt, mert azt írták hogy lesz uszoda a szállodában, ami sajnos nem volt, a híres kínai strandot meg nem szerettük volna kipróbálni).

Már szóltak előre, hogy készüljünk mert Pekingben beköszöntött a kánikula, így örülök neki, hogy itt is kisütött a nap, legalább nem ott ...

Tovább Szólj hozzá